Laatste blog van het jaar 2019

Ik had al eerder een update geschreven, maar helaas had wordpress problemen en kon mijn concept niet bewaard worden. De bug is nu opgelost en kan ik ik het blog weer over meerdere dagen schrijven, zonder dat het meteen gepubliceerd wordt.

Ik wil alvast beginnen met iedereen een fijne jaarwisseling te wensen en een mooi en gezond 2020. En dat jullie maar mogen genieten van alle kleine lichtpuntjes.

Het was een jaar van veel liggen en revalidatie. Veel naar vogeltjes kijken die op mijn balkon komen en ik vanaf mijn bank kan zien en genieten van mijn katten. Verder is mijn wereldje heel klein geworden doordat ik o.a. die prikkels niet kan hebben. Wederom een jaar van veel verlies.

Groene halsbandparkiet op mijn balkon

Ik heb ongeveer 3,5 maand revalidatie achter de rug bij Reade. Jammergenoeg zie ik zelf nog steeds weinig vooruitgang. Oh ja, ik kan inmiddels beter vanuit mijn stoel op staan en ik kan mijn blokje om het appartementencomplex lopen (ongeveer 250m), maar het lukt echt niet iedere dag. En helaas kan ik mijn passie quilten nog steeds niet doen. Ik blijf duizelig, misselijk en concentratie stoornissen houden. En het merendeel van de dag lig ik nog steeds. En nogsteeds kan ik geen boeken lezen of een goede film zien. Wel weet ik steeds meer mijn grenzen aan te geven. En hoe moeilijk ik het ook vind, ik doe dan niet mee aan het spel in het water.

Ik heb wederom verlenging gekregen voor de revalidatie. De duurtraining en fitness is komen te vervallen, ik kon toch met maar heel weinig apparaten oefeningen doen vanwege mijn fysieke beperkingen. Dit houdt in dat ik nu nog bewegen in het water doe en bij de psycholoog kom voor o.a. de EMDR sessies. Helaas blijkt het dat er meer speelt en moet er uitgebreider diagnostiek komen. Ik heb nog geen idee of ik hierover ga vertellen of niet. Niet alle sessies konden doorgaan door andere afspraken. En bij deze psycholoog kan ik alleen lopen zolang de revalidatie duurt. En dat is echt heel jammer.

Van de psycholoog moet ik een schrift bijhouden met positieve dingen. Ik kan je zeggen, dat schrift blijft nog behoorlijk leeg, ik kan gewoon slecht de positieve dingen over mijzelf vinden. Door de EMDR sessies komt steeds meer naar voren dat er veel weggestopte boosheid zit. Dus dat moet ik in een ander schrift bijhouden. Echter kost het schrijven zoveel energie en verdriet, maar anders had ik al schriften vol geschreven. Veel boosheid is ook werkgerelateerd. Mensen die ik altijd geholpen heb en die mij hebben laten vallen als een baksteen. (Dit is maar één voorbeeld)

In december heb ik nog mijn verjaardag mogen vieren. Nou ja vieren, ik heb alleen koffievisite gehad, want verder trok ik het niet en zelfs dit was al teveel. Niet dat ik er niet van genoten heb, want het was heel gezellig.

Halverwege november heb ik mij aangemeld bij PicNic
Een online boodschappendienst

Er waren er ongeveer 10250 wachtende voor mij. Mijn verbazing was dus groot dat ik al in december kon bestellen. Vanaf €25 kun je al laten bezorgen en dat is nogal een verschil met AH. De app is gelukkig ook super makkelijk. Want voor mij vroeger een eitje was, kost mij nu heel veel energie en raak ik in paniek als ik er niet uitkom. Inmiddels al 2 keer besteld en het bevalt super. Ideaal daar ik niet zelf boodschappen kan doen. Er zijn geen bezorgkosten. Geen idee of de boodschappen zelf duurder zijn, het lukt mij niet om het te vergelijken.

Inmiddels ben ik ook bij het UWV geweest en vooralsnog ben ik voor 100% afgekeurd. Ergens in 2020 word ik weer opgeroepen. Wat een zenuwslopende toestand. Maar ik moet wel toegeven dat ik op een prettige manier behandeld ben.

Mijn gekneusde voet is ook nog niet hersteld en je wilt niet zien hoe ik ‘s avonds mijn elastische kousen uit doe, want dan zit ik tegen het plafond van de pijn. Ik geloof dat dit in de update stond die nooit is gepubliceerd, ik heb het weten voor elkaar te krijgen om in het water mijn voet te kneuzen. En dezelfde avond kreeg ik thuis ook nog eens een collaps. Er is een foto gemaakt van mijn voet, maar deze was gelukkig niet gebroken. De reden van de collaps is onbekend, zowel huisarts als cardioloog weten het niet. Mijn onderdruk is wel vrij hoog, maar doordat ik zo slecht reageer op de medicatie, wil de cardioloog er niets aan veranderen, anders komt de orthostatische hypotensie weer terug.

Zoals gewoonlijk weer een rommelig blog, maar het is niet anders.

Tot in het nieuwe jaar

Liefs Elly

4 gedachten over “Laatste blog van het jaar 2019

  1. Dag Elly, ik wens je een rustige nacht toe en voor het nieuwe jaar een verbeterende gezondheid toe, wellicht kleine stapjes, maar wel in de goede richting. Groeten uit t Brabantse, Hanneke

  2. Toch Elly de beste wensen voor jou.
    Blijft allemaal moeilijk voor je.
    Maar blijf zoeken naar positieve momenten in 2020…………liefs.Conny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.