Soms zit het mee, soms zit het tegen

Hoewel het meer tegen, dan mee zit.

Van de week moest ik voor controle naar het ziekenhuis voor de CRT-D (ICD/pacemaker). Ik ga met de taxi van aanvullend vervoer naar het ziekenhuis. Het moet toch voldoende zijn om de taxi 80 minuten van te voren te laten komen om van Noord naar Zuid-Oost te brengen. De taxi kwam om 9.10 uur. Lekker op tijd dus. Eerst iemand bij Elzenhagen (noord) ophalen, omleiding, gelukkig wist ik daar de weg voor een andere route. Dan 2 personen in Oost ophalen. Was de Schellingwouderbrug open, gelukkig duurde het niet lang). Een persoon in de buurt van OLVG afzetten en daarna die 2 anderen bij Oud-Zuid, waarvoor hij weer eerst een stukje de ring op moest richting noord ivm een afsluiting. Nu eindelijk richting het AMC, voor dat ik daar aan kwam was ik al helemaal op. Een schat van een chauffeur. Hij zorgde er echt voor dat ik mij comfortabel voelde en hij probeerde zo snel mogelijk bij bestemming te komen. Hoe de planning van RMC er bij komt om 2 ritjes tussendoor te plannen is onvoorstelbaar. Ook stond het bij het AMC vast bij de ingang/parkeerplaats. Dat ze daar nog steeds geen rood kruis hebben geplaatst om de oprit naar de ingang vrij te houden is een raadsel.

Gelukkig is afdeling cardiologie dicht bij de lift en bij de hoofd ingang. Ik kwam precies om 10.40 uur aan voor een ritje dat gewoon met de auto nog geen twintig minuten duurt.

Degene die de controle uitvoerde heb ik nog niet eerder gehad. Ik gaf heel duidelijk aan dat de linkerkant nogsteeds aanvoelt als een kneuzing (8 maanden na de implantatie) en ik het idee heb dat de draden meer lopen bij de overgang borst arm en dat het daar soms steekt alsof er een scherp kledingmerkje zit. Het enige antwoord dat ze daarop gaf was dat het kon migreren. En doordat ik al zo moe was, kon ik er niet adequaat op reageren. Achteraf bedacht ik ook dat ze het helemaal niet heeft nagekeken.

De instellingen werden gecontroleerd en doorgemeten, waarbij ik aangaf dat ik een bepaald hartritme voelde. Waarop zij antwoordde dat ze niets deed, ze controleerde alleen mijn eigen hartritme. Dan deed ze dus wel degelijk wat. Er werd geen ritmestoornissen geconstateerd, maar het bleek wel dat de monitor instelling te hoog stond voor iemand die vrij inactief is. (In januari konden ze natuurlijk ook niet voorspellen dat er geen verbetering zou zijn in mijn conditie, want de verwachting was anders). Er is wel 100% pacing. Wel vroeg ze of ik die hartkloppingen nog had gevoeld toen de crt-d net was geplaatst, wat gelukkig niet het geval is en of er een afspraak is voor een hartecho, maar die heb ik binnenkort inmijn eigen ziekenhuis. En met de mededeling dat ik over een jaar weer een afspraak heb, was ik alweer buiten.

Ik had niet het gevoel dat er echt naar mij geluisterd werd in die fabriek. Je blijft een nummer. Wat ik overigens niet had bij de andere medewerkers die de crt-d metingen deden. Of had deze persoon gewoon haar dag niet?Of zal ik nu toch afgerekend worden opdat ik een klacht heb ingediend?

Later keek in “mijndossier” na en dan staat er alleen maar dat er een meting is verricht. Dit had ik juist ook in mijn klacht aangegeven, dat die informatie zo summier is. Ik wil het op mijn gemak na afloop kunnen nalezen.

Ook ben ik benieuwd hoe mijn cardioloog wordt geïnformeerd. Binnenkort een afspraak dan zal ik het wel horen.

Straks krijgt de medisch psycholoog nog gelijk dat het zonde van mijn energie is om die klachtenbrief te schrijven. Maar ik ben nogsteeds blij dat ik dat heb gedaan. Ik heb van mij afgeschreven. Ik ben gebeld door de klachtenfunctionaris en door de contactpersoon van de verpleegafdeling en zij waren blij met de info. Ik hoef er nu pas over een jaar weer naar toe. Dus voor mij even geen AMC.

De terugweg ging overigens een stuk sneller. Er zat al iemand in de taxi en nog iemand stapte bij het AMC in. Eentje moest eruit bij Zuid-Oost en de ander in Noord. Toen nog iemand ophalen helemaal achterin Zunderdorp, lekker landelijk. Genieten van een veulen en een steigerend paard. En ook al voelde ik mij op dat moment doodziek van vermoeidheid, bracht dit toch een glimlach op mijn gezicht. Ik geloof dat ik nu in nog geen half uur thuis was, dus het kan wel, mits de planning het goed doet.

Een gedachte over “Soms zit het mee, soms zit het tegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.