Hoe een duif je hart op hol brengt

Vanochtend zaten er duiven op de rand van mij balkon water te drinken. Natuurlijk houd ik dan altijd de katten in de gaten. Met name Belle, die is een echte jager. Ondanks dat ze korte pootjes heeft en te zwaar is, kan zij snel iets te pakken krijgen. Ik zeg nog tegen mijn moeder dat het nadeel is dat ze zo kunnen schijten op het balkon.

Vanmiddag kom ik vanuit de gang lopen. Mijn moeder is inmiddels weg. Belle zie ik op de kattenbak. En ik hoor ineens lawaai in de kamer. Ja hoor, de duif is binnen. Ik woon met mei hier 13 jaar en heb dat niet eerder meegemaakt. Bobby er achteraan. De duif ging op de verwarming achter de bank zitten, nadat deze een paar keer geprobeerd heeft tegen het raam te vliegen.

Ik eerst proberen de katten in de gang te krijgen, want Belle kwam natuurlijk ook meteen op zo een prooi af. Nou ze lieten dus zich echt niet wegjagen. Dan maar met een handdoek proberen de duif te vangen. In die tussentijd schiet mijn hartslag flink omhoog en bonkt als een gek. Maar die stomme duif werkte ook niet mee. Doordat mijn hart zo te keer ging en ik naar adem snakte, vloog of sprong dat beest weer weg en had ik alleen staartveren vast. Dit ging een paar keer heen en weer totdat de duif in een hoek achter het kastje en de verwarming schoot en daar bleef zitten. Nog even en ik dacht dat ik wel een schok van mijn ICD zou krijgen, want zo erg ging mijn hart te keer.

Toen heb ik mijn zus gebeld, gelukkig was zij thuis met haar vriend. Niet dat zij de duif zou hebben gevangen hoor, maar ik begon flink bang te worden van die hartslagen. Ze waren snel boven en hij heeft de duif gepakt en buiten laten vliegen. Ja, hij kon nog vliegen. Mijn zus heeft de bank opgeschoven en alles opgezogen. Ik wist niet dat een duif zoveel veren had.

Toen zij weg waren en ik een beetje tot rust was gekomen, rook het nog wel erg naar duif in de kamer. De katten waren hem inmiddels gepeerd, want er was iemand binnengekomen (de vriend van mijn zus). Ik haalde de bank opzij om een doekje over de verwarming te halen, lagen er nog overal veren. Dus eerst met de swiffer over de vloer. Toen een vochtig doekje over de verwarming en de vloer gedweild.

Tja en toen was ik echt helemaal stuk. Balkondeur dicht gedaan en maar naar bed gegaan. Ik kon niet meer. Zoveel pijn op de borst en mijn arm.

Later kwam ik weer op het balkon en Bobby ging gelijk in een hoekje snuffelen. Daar lagen ook veren. Dus blijkbaar is mijnheer Bob de boosdoener, gelukkig zat Belle op de bak, anders was het een bloedbad geweest.

De duif zag ik overigens in de boom zitten, zonder staartveren en later was hij verdwenen.

Mijn arm doet nog veel pijn en met name ook het gebied waar de ICD/pacemaker zit.

Dit is een foto van ongeveer drie weken na de operatie van de implantatie van de CRT-D. Daarop kun je goed zien waar de incisie is gemaakt. Het was de hartfalenverpleegkundige ook al opgevallen dat deze erg hoog en ver naar links is geplaatst. Het device zit ook ver naar links. En soms heb ik ook het idee dat deze inmiddels nog meer naar links is verschoven. Maar ik ben doodsbang dat ik weer opnieuw geopereerd moet worden. Natuurlijk zal ik het bij mijn ICD controle wel aangeven. Voor nu voelt het aan of het flink gekneusd is en ook mijn arm voelt niet helemaal lekker. Mijn hartslag is niet meer zo hoog. Echt laag is mijn hartslag ook nog niet, maar dat kan ook komen doordat ik dit blog aan het schrijven ben. En natuurlijk weer kotsmisselijk. De pacemaker voel ik volop. Dat stomme ding zit mij in de weg.

Ps net even opgezocht hoe groot het device is: 7,1 x 4,0 x 1,4 cm en weegt 75 gram.

19 gedachten over “Hoe een duif je hart op hol brengt

 1. O Elly, wat een toestand. Ik moet er niet aan denken om een duif binnen te hebben! Fijn dat je zus zo snel kon komen met haar vriend. De plaats van de incisie zit op een vervelende plek. Mop, rustig aan. Liefs Aria

 2. Echt rot, wij had de ooit een uilskuiken, een riek en een vleermuis. Gelukkig niet allemaal tegelijk. Maar super lastig om ze eruit te krijgen
  Nu maar even pas op de plaats, in jouw situatie niet echt wenselijk. Gelukkig goed afgelopen.
  Liefs.

 3. Jeetje wat een toestand! Ik weet hoe het voelt als er een vogel in je huis vliegt: de adrenaline stijgt enorm! En ja, dat voel je en dat kun jij nou net niet hebben. Hopelijk voel je je nu weer wat beter nadat je geslapen hebt. De duif zal zich ook niet bepaald fijn gevoeld hebben, arm diertje.
  Wb de incisie: ik had verwacht dat die wat meer naar rechts zou zitten en niet zo dicht bij je arm.

 4. Wat heb je weer een hoop mee gemaakt fijn dat je zus in de buurt was en het het van je over kon nemen. Het lijkt me heel angstig in de situatie waarin me zit. Ik hoop toch dat er spoedig goeie behandelingen voor je zullen zijn en dat je angst een beetje minder mag worden want dat is voor je hart toch ook niet goed. Heel veel sterkte meis en dat het wat beter met je mag gaan. Welterusten voor straks en ik hoor je wel weer op Facebook Juul

 5. Hallo Elly wat een toestand allemaal en dat het juist u moet overkomen dat is niet leuk.Je zul dat toch altijd zien.Maar ik hoop dat de rust een beetje is terug gekeerd Ik wens je veel beterschap toe groetjes Elly Danielle Jansen

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 6. Potverdorie, dat maar weer….tja het zijn dieren he….maar daar heb jij niks aan op dat moment ,he meid ,het zit je nou niet mee
  Probeer jezelf weer te herpakken, veel sterkte en een dikke pakkerd Joke

 7. Piep
  Ach meid, wat een avontuur met de duif..
  En tja k versta dat je dan toch effe ern
  Swiffer dweil boven haalt,
  Met alle gevolgen van dien..

  Wat betreft de plek wr ze je toestel geplaatst
  Hebben.. ik heb zelf zelf een port a cath en hoor die dokter nog zeggen,
  K steek hem goed naar links.. mooier ik de
  Zomer als je een topje draagt…
  Wel miserie.. die wiebelt dr ook soms wat
  In de ronte..:(

  Rustig aan nu maar na je avontuur..

  Knuf

  • Ja ik ben veel te ver over mijn grenzen heen gegaan. Dat was al met die duif pakken, ik dacht dat doe ik effe. De incisie hebben ze bij mij echt te ver geplaatst. Hij is aan de linkerkant van mijn bh bandje zichtbaar

 8. Wat een ellende toch met die duiven. En ja, ze schijten alles onder.
  Misschien een tip voor je. Ik heb altijd een plantenspuit klaar staan. Daar jaag ik de duiven mee weg. Dat kan geen kwaad, ze schrikken zich alleen rot en daardoor komen ze minder of helemaal niet meer op balkon. Bij ons werkt het.
  Sterkte, want dit was echt teveel voor je. Stomme duif.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.