Vrijdag

Vanmiddag lag ik op de bank en mijnheer Bob lag bij mij. Ineens gaat zijn kop omhoog. Wat bleek, Belle wilde in het rieten mandje liggen. Bobby heeft periodes om daar in te liggen, maar nu alweer een tijdje niet. Hij sprong van mij af om Belle een lesje te leren. Toen heb ik hem maar even gewaarschuwd, waardoor Belle daar de hele middag is blijven liggen.

Bobby ging maar op zijn stoeltje liggen. In diepe rust.

Vlak voor het eten lag mij heer Bob onder het stoeltje, verborgen achter het kleed. En toen ging Belle haar weer uitlokken. Op zo een moment zou je niet denken dat ze 12 jaar zijn. Doerakken.

Van de week heb ik online mijn bestellingen bij Appie gedaan. Op zich wel makkelijk. Zeker doordat ze laten zien wat je de vorige keer hebt besteld. Maar dat invullen kost mij zoveel energie, dat is gewoon niet voor te stellen. Ze brengen het wel keurig boven. Het is goed verzorgd.

En vandaag met de taxi even naar de apotheek geweest, een paar boodschappen en vis gehaald. En dan op de taxi terug wachten. Dan mag ik gelukkig bij de kapper binnen zitten. Zo lief van ze. Maar ik ben dan ook echt totalloss. Ik word er echt moedeloos van dat ik steeds minder kan. Ik hoop toch echt dat ik nog wel zo nu en dan boodschappen zelf kan doen.

Bovendien heb ik door de kou meer last van mijn andere kwalen. Van mij mag het snel lente worden.

Advertenties

3 gedachten over “Vrijdag

 1. Ik deed in het begin ook boodschappen via thuisbezorg van AH. Heel handig, tenzij ze iets niet hebben. Dat hoor je pas bij de bezorging. Toch was ik er goed mee geholpen.

 2. Piep

  Die gekke poezebeesten toch?

  Meid, idd niet makkelijk de boodschappen
  Zeg..
  Pff..
  de keren dat het alleen de apotheek is, kan die het niet aan huis brengen?
  Hier is het geen probleem,
  Die doet zn ronde door het dorp, na sluitingstijd…
  Altijd te vragen misschien?
  Je weet nooit he?

  Boodschappen versta ik heel goed, je wil
  Dingen zien, voelen.. is anders online.,

  En het is idd zo vermoeiend boodschappend
  Doen, alleen de drukte al.. nog niet gesproken
  Over het aanschuiven aan de kassa.,
  En idd het lijf kraakt en piept met de
  Rest vd aandoeningen.
  Maar meid, het blijft al een klein beetje langer
  Licht s avonds, de eerste tekenen zijn er.. de
  Lente komt.. altijd weer.
  Dikke knuf

 3. goede morgen Elly Wat grappig met de poezen !! Zo scenario’s hebben wij hier ook regelmatig . En al zijn broer en zus 15 jaar oud … ze kunnen ruziën !! daarna , juist zoals bij jou zoeken ze zich elk een plaatsje en slapen alsof er niks gebeurd is !! Het ergste is wanneer achter elkaar het hele huis door crossen !! Dan zet ik de buitendeur open naar de tuin ! Maar nee hoor in huis is het beter want met dit koude weer gaan ze met moeite een frisse neus halen .
  Het is goed dat je de inspanning doet om zelf een boodschap te doen . Al is het nog zo zwaar je behoudt je sociaal contact een beetje .. Zoals de kapster …. die verdient een hartje !! indien nodig kan je alles naar huis laten brengen … maar dan sluit je jezelf op in jouw appartementje . Niet doen !! doe wat je kan … al is het moeilijk !! Het is vooral moedig !!
  Ik wens jou een moedig jaar toe , een jaar waar je al je kracht inzet en een jaar dat je resultaat mag hebben voor al je inspanningen een jaar dat je terug je boodschappen kan doen en vooral een jaar dat je terug wat patchwork kan doen !! een jaar waar kleine succesjes een groot geluk mogen brengen . Veel liefs lieve Elly . Nadine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.