Controle

Vanochtend weer voor controle naar het AMC geweest. Nu bij de Physician assistent. Wat een benamingen. Zij is in ieder geval een belangrijk persoon op de pacemaker / ICD afdeling.

Mijn zus bracht mij erheen. Garage P2 in. En dan is het nog een pokken eind lopen. Toen we de hal van de garage door waren en de gang in het AMC in kwamen, kwam net een vrijwilliger met het personenvervoer karretje aan en vroeg of we mee wilden. Ik seinde nog naar mijn zus dat zij op de volgende bank moest gaan zitten, want dan hadden we echt het gevoel gehad dat wij treintje speelden. 😉 Hij reed buitenom om naar de ingang van de polikliniek te gaan en wees ons de lift. Ik kreeg een visitekaartje zodat ik altijd het personenvervoer kan bellen. Alleen moesten we Jammergenoeg boven ook nog een eind lopen. Hij had ons beter bij de andere lift af kunnen zetten.

Aangemeld bij de balie, even naar het toilet en weer terug. Ik zat nog maar even toen ik al opgeroepen werd voor een hartfilmpje. En daarna werd ik al heel snel door de physician assistent opgeroepen. Mijn device werd door haar afgelezen en ze zag dat de pacemakerfunctie uit stond en vroeg waar dit was gedaan. Uh, hier. …. Ook gaf ze aan dat ik 29 november teruggebeld zou worden. Bleek niet in het dossier te staan dat ik gebeld ben en dat ze contact op zouden nemen met de cardioloog. Ze vond het ook heel vreemd. En ze zou het ook zeker uitzoeken.

Inmiddels ging ze allerlei testen doen hoe ik op de instellingen reageerde die al eerder waren vastgelegd. Ik reageerde nu lang zo heftig er niet op. Volgens haar is de verklaring dat de leads en het Device nu inmiddels beter vastgegroeid zitten en goed op de plek zitten en niet zo snel meer tegen een zenuw kunnen schommelen. Dus conclusie: de crt (cardiaal resynchronisatie therapie) staat weer aan. Wel is de zelftest die elke avond om 22.30 uur wordt uitgevoerd uitgezet. Ik voelde het altijd en is super irritant. Continue hartkloppingen in de keel.

Wel een goed gesprek met haar gehad. Ook over de verwachtingen. Dat ik absoluut niet teveel moet verwachten met zo een slechte hartfunctie. Elke energie dat ik meer krijg is meegenomen. Aangezien ik ook nog zoveel pijn heb in het operatiegebied was zij ook duidelijk over: onderschat niet dat je een zware operatie hebt gehad. Ze heeft adviezen gegeven over hoe ik het soepel kan krijgen en dat ik eventueel fysiotherapie kan krijgen om weer meer beweging in mijn arm te krijgen.

Na het aanzetten is nogmaals een hartfilmpje gemaakt en die is meteen beoordeeld door de physician assistant. Die was gelukkig goed. Nu over een maand bij haar terug komen en over een half jaar de pacemaker/icd controle. Natuurlijk kan ik het AMC altijd tussendoor bellen.

Op de terugweg zijn we gaan lopen, maar wel op een heel rustig tempo. Natuurlijk een tussenstop bij de toiletten, ook al had ik mijn plastabletten nog niet ingenomen, ik moest wel weer. Dus mijn loopje heb ik wel gehad.

Vanmiddag kwam mijn broer nog even langs, daar hij woensdag er met mijn verjaardag niet is. Niet dat ik daar veel aan doe, simpelweg omdat het teveel energie kost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.