Controle

Vandaag voor controle bij de cardioloog in het BovenIJ geweest.

De taxi was er al vroeg waardoor ik bijna een uur te vroeg was. Gelukkig werd ik vrijwel meteen geholpen. Standaard wordt er altijd eerst door de assistente een hartfilmpje gemaakt en de bloeddruk gemeten. De cardioloog bleek nog niet op de hoogte te zijn dat de pacemakerfunctie was uitgezet. Ze zag het het aan de uitslag van het hartfilmpje. Toch vreemd dat het AMC en BovenIJ zo slecht met elkaar communiceren. Dus ik heb haar uitgelegd waarom, zover ik het althans weet. Ook verteld hoe de operatie is gegaan en dat ik bij het idee al dat ik weer een operatie zou krijgen, ik het Spaans benauwd krijg. Dit is namelijk nodig als echt de draad verschoven is in de linkerhartkamer. Zij gaf het advies om dan onder narcose te gaan. Dus blijkbaar kan die operatie toch met narcose!

Aangezien ik mij nog steeds hondsberoerd voel en mij alleen maar meer voel afglijden, wordt de medicatie aangepast. Er is bij mij weinig mogelijk met medicatie doordat mijn hartslag en bloeddruk dan zo snel naar beneden kukelt. Dus een medicijn wat ik heb, wordt verhoogd van 2 x een halve naar 2 x een hele. Verhoging van de pillen, eén voordeel, ik hoef het kleine pilletje niet meer te halveren.

Foto is van het internet geplukt, dit zijn niet mijn pillen.

Over twee maanden weer terugkomen op de hartfalenpoli (vooraf bloedprikken) en over vier maanden bij de cardioloog. Met nadruk gaf ze aan dat ik niet snel op verandering moest rekenen.

Verder moet ik onder behandeling blijven bij het AMC met betrekking tot de CRT-D daar dat mijn laatste redmiddel is. Ze hoopt dat met de medicatie mijn hart rustiger wordt en daarmee de pacemakerfunctie weer beter kan worden afgesteld. Volgende week heb ik telefonisch overleg met AMC.

Ik moet het van mij afschrijven, hoewel ik mijn echte emoties voor mij blijf houden. Het blog is te openbaar en bovendien zal het toch niet begrepen worden. Gelukkig luisteren mijn katten goed. Volgende week ook weer naar de medisch psycholoog. Maar ik blijf het moeilijk vinden om te vertellen wat ik voel. Ik ben het zo zat om moe te zijn en niks te kunnen. Doordat ik vanochtend naar het ziekenhuis ben geweest, ben ik extra moe. Ik kook wel voor mijzelf, maar kost veel energie. Dus daarna weer naar mijn vaste stekkie, op de bank onder mijn dekentje.

Ik blijf positief, maar het kost verdomd veel moeite.

9 gedachten over “Controle

 1. wat een frustratie levert dit op! de (non-) communicatie, de wachttijden, de muren waar je met alles tegen aan loopt! dat kost ook energie, en daar moet je nu toch al zo zuinig mee zijn! ik kan me goed voorstellen dat t je echt wel eens moedeloos maakt en te veel wordt… maar we hopen en steunen waar je wil,wat we kunnen, je bent ons na aan t hart… hou vol, schroom niet om meer hulp van de psycholoog te vragen, en ze daar bij cardiologie af en toe eens goed duidelijk te maken hoe t jou belast… t is toch werkelijk te gek voor woorden , helpt misschien niet aan de situatie- maar t lucht wel op moet je maar denken…

 2. ik begrijp heel goed elly dat je het zat bent om moe te zijn. op een gegeven moment ben je daar helemaal klaar mee. ook al met het minste of geringste iets doen en dan van te voren weten dat je het op je bord terugkrijgt als daar nog eens iets voor zou zijn, ik zou het zo gaan slikken.
  maar ja,we zullen het er mee moeten doen………… nogmaals veel sterkte en geduld,
  veel liefs, stella.

 3. Elly, diep respect voor je! Fijn dat je je bezoek aan het ziekenhuis blijft opschrijven . Waar ik kan, zal ik mijn invloed uitoefenen. Zo belangrijk om het uit de mond van een ervaringsdeskundige te horen!!! Sterkte Elly. Ik bewonder je!

 4. Och Elly, het blijft nog steeds naadje. Ik hoop dat het toch een keer beter gaat worden, ik denk vaak aan, maar daar heb je niet zoveel aan. Heel veel sterkte en lieve groetjes, Rita

 5. Lieve Elly, arme jij wat word je geduld op de proef gesteld he
  snap je toch niks van die communicatie onderling,eigenlijk een schande
  weer voor ons patiënten, lieverd hou je sterk al kost dit je steeds meer
  moeite,dikke kus Joke

 6. Ja Elly ik verstaan je wel dat is zeker niet gemakkelijk en dat je moe ben laat ons hopen dat het gaat beteren.Ik wens je veel beterschap toe en ik denk aan je groetjes Danielle Jansen

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 7. Dag Elly, ik miste je al op fb, ik ken je niet persoonlijk, maar wat heb jij veel op je bordje gekregen het laatste jaar. Ik wens je vel kracht en sterkte toe.n lieve groet van een fb bekende uit Goirle, Hanneke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.