De pacemakerfunctie

Vorige week zijn de instellingen aangepast. Die extreme hartkloppingen heb ik niet meer. Maar wel die verschrikkelijke onrust om en in mijn hart. Ik word er gek van.

Dinsdag had ik een telefonische afspraak met het AMC. Ze zouden laat in de middag bellen, maar ik werd in de ochtend al gebeld. Ik denk dat ze al rekening hielden met het antwoord. Dus vandaag woensdag mag ik weer naar het AMC. Ze gaan dan de pacemakerfunctie uitschakelen. Natuurlijk gaat alles in overleg met de cardioloog.

Inmiddels ben ik in het ziekenhuis geweest. De pacemakerfunctie is uitgeschakeld. Althans er wordt niet meer gepacet om de hartkamers synchroon te laten pompen. Wel is de pacemaker nog steeds in werking als mijn hartslag te laag is. En de ICD oftewel de defibrillator als het echt helemaal mis gaat.

Ik kreeg weer het apparaat op mij gelegd en op die speciale computer wordt eventjes alles omgezet. Onvoorstelbaar hoe snel dat gaat, alleen een paar instellingen veranderen. En hup de pacemaker is uitgeschakeld. Gelijk gevraagd hoe strikt ik mij nog aan de regels moet houden. Niet dat ik veel kan met mijn arm, want daar heb ik nog steeds een erge beperking in. Het gaat mij met name om de steunkousen aan en uittrekken. Maar ik mag weer proberen het zelf te doen. Jippie.

Dit houdt overigens niet in dat het definitief uitgeschakeld blijft. Het blijft uitproberen.

Wel wil de cardioloog zeker weten wat de oorzaak is dat de lead van de linkerhartkamer in zijn functie is gaan wijzigen. De dag na de operatie had ik een prachtig hartfilmpje en twee weken er na niet meer. Dat kan onder andere er op wijzen dat de lead is verschoven. Als dit zo is, dan moet de draad opnieuw op zijn plaats worden gezet, dus een nieuwe operatie. Ik moet er echt niet aan denken.

Er bleek inmiddels al een afspraak bij de röntgen te zijn gemaakt. Een etage lager is de rontgenafdeling, maar ik moest eerst de hele gang over. Dan ga je de hele rontgenafdeling over om je aan te melden bij de balie. Ik moest in wachtkamer 3 plaatsnemen, de kinderafdeling. Want daar zouden ze vandaag de thoraxfoto’s afnemen. Dat is weer bijna de hele afdeling over. Het was erg druk op de kinderafdeling. Het ziet er wel leuk uit. Maar die gillende kinderen kon ik echt even niet hebben. Later werd ik toch naar wachtkamer 1 gestuurd, doordat er een ingewikkeld spoedgeval met een kind tussendoor was gekomen. Bij wachtkamer 1 werd ik gelukkig snel geholpen en stond ik zo weer buiten.

Taxi naar huis besteld, maar ja dan moet je nog een uur wachten. Ik ben maar even door de AH en de drogist gelopen. Maar ik liep als een kip zonder kop, zo moe was ik. Dus maar naar de uitgang gegaan en daar op een bankje gewacht met een kop warme chocolademelk.

En nu. Veel onrust in mijn hart. Ik heb mij natuurlijk veel te veel ingespannen vandaag. Ik ben doodop. Hopelijk wordt het nu wat minder.

Volgende week naar mijn eigen cardioloog in het BovenIj en over 2 weken een belafspraak in het AMC.

Een gedachte over “De pacemakerfunctie

  1. Lieve Elly,ik hoop dat er nu iets voor je gaat veranderen
    En accepteer aangeboden hulp bv met rijden naar ziekenhuis,desnoods dat je belt als je klaar bent
    Je kan wel denken ….ik wil niet iemand tot last zijn,maar het geeft ook rust geloof me als je
    niet hoeft te wachten op een taxi…gewoon doen…veel sterkte dikke kus Joke X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.