Allereerste project is een affo.

In 2005 startte de buurvrouw van mijn ouders met een quiltwinkel: de Bricoleur en zo kwam ik in aanraking met het quilten. Van mijn ouders kreeg ik voor mijn verjaardag en de Kerst quiltspullen, waaronder het boek van Karin Pietersen. Daar ben ik begonnen met blokken te maken. Het heeft even stil gelegen en toen pakte ik het weer op. Na drie blokken heeft het weer een tijd stil gelegen en ben ik verder gegaan met andere projecten. Toen ik deze drie blokken weer zag vond ik dat ik wel erg slordig had gewerkt en ging ik er niet verder mee. Maar dat vind ik ook weer zonde. Dus ik heb er nu een loper van gemaakt. Mijn allereerste project is een affo. De afmeting is 118cm x 42cm.

In mijn vakantie heb ik het biais band er met de naaimachine aangezet en ben ik gestart om het met de hand tegen te naaien. Gisteren op het balkon het biaisband er verder aangezet. Laken over mijn balkon gespannen, windje er over heen, dan was het redelijk te doen. Ik kan echt niet tegen die hitte, alles doet me ook pijn, doordat alles gaat opzetten.

Op een gegeven moment vond Belle (lees wolbaal)  het ook nodig om tegen me aan te liggen. Gelukkig was het maar heel kort. Belle ligt het liefst op het moment in de kamer onder de bank, daar is het meeste koele plekje voor haar.

Voor iedereen geniet van de warmte en voor degene die net als ik er niet tegen kunnen: STERKTE.

lieve groetjes Elly

 

Advertenties

5 thoughts on “Allereerste project is een affo.

 1. Good Girl! Hij is mooi geworden, en op de foto ziet ie er heel netjes uit, dus het valt heus mee!
  En het is toch een fijn gevoel toch, dattie nu af is!
  Groetjes, Merel

 2. Hoi Elly,
  Leuk geworden hoor. Ik kan ook slecht tegen de warmte. Vanmorgen heeft alles hier al open gestaan en heeft het een beetje doorgewaaid. Nu zitten de screens omlaag en de deuren dicht.
  Mijn naaimachine staat op tafel om de bies tegen de sampler te naaien en dan wordt het nog een 3/4 meter handwerk, bies tegenstikken.

  Het zal in je flatje ook best warm worden….
  jij ook sterkte in de warmte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s