zondag

Gisteren las ik dat iemand op haar hyves had gezet "We zijn van de winter naar de herfst gegaan". Ze heeft nog gelijk ook. En waar blijft toch de lente, officieel over drie weken.

Kleurgebruik_voor_quilters Gisteren lag dit boek in mijn brievenbus. Meestal maak ik quilts helemaal volgens patroon, maar ik wil toch straks echt mijn eigen ideexc3xabn gaan uitwerken. En het grootste probleem zijn toch wel welke kleuren kun je gebruiken en laat dit nou het juiste boek hier voor zijn. Gisteravond even diagonaal door gelezen.

Vrijdag heb ik pasfoto’s laten maken om mijn rijbewijs te laten vernieuwen. Alleen was ik te laat op de Stadsdeelraad. Ik was er ruim voor 12.00 uur, maar er zat nog 200 man boven en de receptionist mocht niemand meer naar boven sturen. En alle afspraken voor de middag zaten vol. Waarschijnlijk heeft de drukte met het stemmen te maken volgende week, je moet je dan legitimeren. Dat moet al jaren voor o.a. ziekenhuis bezoek, maar blijkbaar hebben toch nog veel mensen geen geldig legitimatiebewijs. ’s Middags maar via het internet een afspraak gepland voor volgende week vrijdag. De grootste ergernis heb ik en dat zijn de pasfoto’s. Ik heb daar zo’n hekel aan.

En ik heb mijn multifocale bril opgehaald. Ik heb tot nu toe alleen maar een computerbril gehad (en natuurlijk een zonnebril, maar die hebben we al een hele tijd niet nodig gehad). Dus ik heb best veel instructie meegekregen voor de eerste week. En wat is het wennen. Niet voor veraf of de TV, want dat is een verademing. Ik kan de ondertiteling op de tv heel goed lezen. Maar op de computer lezen of een boek lezen, dat moeten mijn ogen echt leren. Ik ben altijd gewend om mijn hoofd stil te houden en alleen mijn ogen te laten draaien, tja en dat kan juist niet met een multifocale bril, dan zul je echt je hoofd mee moeten draaien.

Van quilten is van de week niet veel terecht gekomen. Gewoon te druk en te veel onrust, komt wel weer.

Gisteren een mooi stoeltje gezien voor bij mijn naaitafel, maar ik had eigenlijk mijn zinnen gezet op een andere stoel, dus ik heb die stoel niet genomen. Je raadt het al, later natuurlijk spijt. Vanmiddag is die winkel open en ga ik met mijn zus toch dat stoeltje ophalen.

Ik heb nog pakketjes liggen van harten (grandma’s kitchen die niet meer bestaat). Ik wilde de applicatie met de naaimachine gaan doen, om toch een beetje ervaring op te doen voordat ik de workshop met McKenna Ryan ga doen. Dus de vraag op het prikbord gezet voor tips. Blijkbaar zijn er op het prikbord toch weinig die applicaties met de naaimachine doen.

Allemaal een fijne zondag.

Advertenties

7 thoughts on “zondag

 1. Apllicatie met de machine ken ik niet want ik doe nog heel weinig met de machine. Ben erg benieuwd naar de quilt die je straks gaat maken want ze zijn heel erg mooi.
  Fijne zondag.

 2. Een nieuwsje voor je : Ria is er weer :
  http://stof-nest.blogspot.com/

  En ik heb al kleintjes op de machine geapplikeerd. Deze op de McKenna manier (raw edge appliquxc3xa9) :
  http://picasaweb.google.be/sommeke2002/Quilts#5105015691615690274

  Deze met een knoopsgatensteek :
  http://picasaweb.google.be/sommeke2002/Quilts#5300602348324196962

  Tip? Steekje eerst uitproberen op een proeflap en dan niet te snel op de echte.

  Is leuk hoor!

 3. Hxc3xa9 Elly, hoe doe je dat, diagonaal lezen, haha. Ik stel me zo voor, van even snel doorbladeren, bedoel je dat?
  Is best even wennen hxc3xa8, zo’n multivocale bril. Maar op een gegeven moment gaat het vanzelf. Succes er mee.

 4. Ik doe applicatiewerk op de naaimachine en heb een cursus gevolgd. Het beste advies is eigenlijk: veel oefenen. En dat multifocale went wel. In het begin kukelde ik bijna de trap af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s